dijous, 27 de setembre del 2018

A CUBELLES DEFENSAR L´INTERÈS PÚBLIC ÉS TABÚ

Que és l´interès públic? la seva definició és: “aquelles qüestions que comparteixen un màxim de consens, i són considerades essencials i útils en benefici de tota la ciutadania; en detriment de satisfer interessos particulars.”

Això vol dir que les institucions públiques haurien de vetllar pels nostres interessos, no? O com a mínim qüestionar-se que és el millor per la ciutadania. Per desgracia, al meu parer, aquest no és el cas de Cubelles.

Fa trenta anys que la nostra vila està estancada, ho podeu comprovar en l´estat general dels carrers, voreres, urbanitzacions, neteja, enllumenat, mobiliari urbà, recollida de brossa... hem estat abandonats en benefici de cacics i especuladors.

Canviar aquesta dinàmica no és gens fàcil, ho sé per que ho he viscut en primera persona et miren com un “bitxo raro” quan qüestiones la gestió dels serveis públics de Cubelles o parles de remunicipalitzar, com per exemple el servei d´abastiment d´aigües. La gran majoria estan gestionats per empreses privades, per què? No hi ha cap estudi o informe a la nostra vila que digui que la gestió privada d´un servei públic determinat és més beneficiosa per la ciutadania, ho dic també perquè com a mínim els polítics puguem comparar i obrar en conseqüència. La finalitat és que hi hagi un bon servei a un preu just, i actualment deixen molt que desitjar.

L´interès públic és escoltar a la majoria social i defensar els seus interessos, i no girar la cara cap a un altre costat. Això mateix ens va passar amb el govern de Cubelles quan vam demanar que el bus urbà tornés a circular els caps de setmana, una proposta que tenia       l´aval de més de dos mil signatures. O quan el regidor responsable del cementiri municipal va dir públicament que la meitat dels nínxols eren impagats, automàticament vam demanar una auditoria i depurar responsabilitats, però el govern van passar de nosaltres.

Per què no hi ha habitatge social a Cubelles? Demanda hi ha, i molta, sobre tot per part del jovent que es vol emancipar. A qui ha beneficiat no tenir aquest tipus d´habitatge? Per què es venen terrenys públics a Cubelles, patrimoni de tots i totes, sense preguntar a la ciutadania? Per què es vol modificar el Pla Ordenació Urbanístic de Cubelles? Quins són els interessos que hi ha darrere?

Els interessos públics són alguna cosa més que pintar murals a les parets.

Dani Pérez

Regidor de Guanyem Cubelles

Article publicat al Diari La Ciutat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada