dissabte, 3 de novembre del 2018

LES NOSTRES PROPOSTES PEL PRESSUPOST 2019

Per a Guanyem Cubelles el pressupost municipal ha de de contemplar diversos aspectes bàsics, no són tots els que voldríem, però entenem que com a plataforma política amb representació a l´Ajuntament, ja que tot i que no governem, creiem que tenim una responsabilitat amb la ciutadania, i proposar sempre que es pugui idees de canvi per millorar la vida de la gent al nostre entendre.

Hem presentat set propostes, que considerem assumibles pel consistori i que contemplen cinc eixos bàsics per a nosaltres, sostenibilitat i medi ambient, accés a l´habitatge, creació de treball , estudi municipalització de serveis bàsics i suport a l´educació. No estan totes les que voldríem , hi ha infinitat de coses per millorar en el nostre municipi, però considerem que són suficients per poder arribar a un acord amb el Govern de Cubelles, i donar el nostre suport al pressupost municipal.


1ª- Cubelles és un dels municipis que menys recicla la brossa orgànica de tota Catalunya. Per conscienciar i incentivar la cultura del reciclatge proposem: ampliar la línia d´ajuts i subvencions al reciclatge; com per exemple reduir la quota de la Taxa d´escombraries fins un 50% a la ciutadania i comerços que facin selecció de deixalles i les portin a la deixalleria del municipi.


2ª- A Cubelles mai s´han fet polítiques d´accés a l´habitatge interpretant-lo com un dret bàsic, no hi ha habitatge social. Només el 20% del jovent es pot emancipar, els preus dels lloguers privats són prohibitius, tenim una responsabilitat com ajuntament a donar una resposta a aquesta situació. Per aquests motius proposem destinar una partida pressupostaria de 500mil euros per fer polítiques d´accés a l´habitatge, que contemplin el següents aspectes:

- Obrir una línia d´ajuts per als i les joves de Cubelles que vulguin emancipar-se dins de la nostra vila.

- Rehabilitar habitatges de particulars en desús, a canvi de la seva cessió a l´ajuntament.

- Negociar convenis amb entitats bancàries i grans tenidors, per la cessió d´habitatges buits.

- Construcció o compra d´habitatges per destinar-los a lloguer social.


3ª- L´atur és una xacra que afecta profundament a la nostra societat. A Cubelles hi han unes 800 persones aturades registrades, de les quals prop del 60% porten més d´un any sense trobar feina. Posar els fonaments per revertir aquesta situació és essencial, per això proposem destinar una partida pressupostaria de 500mil euros destinada a polítiques de creació d´ocupació, com per exemple:

- Implementació de Plans d´Ocupació Locals amb recursos propis, destinats a menors de 30 i majors de 55 anys.

- Implementació a Cubelles d´escoles tallers d´oficis.

- Creació d´un viver d´empreses i assessorament per a emprenedors i emprenedores.


- Potenciar el teixit comercial amb la recerca de locals buits a Cubelles i pactar la cessió a l´ajuntament a canvi de la seva rehabilitació si s´escau o lloguer per sota preu de mercat. Aquest locals estarien a disposició d´emprenedors i emprenedores sense recursos, durant un temps determinat per ajudar-los a començar.


4ª- Els serveis bàsics entenem que han de ser de qualitat i a un preu just. Pensem que s´han de gestionar com un servei a les persones i no únicament com un negoci on treure rendibilitat econòmica. Per aquest motius volem destinar una partida pressupostaria per encarregar un estudi respecte a la municipalització dels serveis públics municipals que actualment estan gestionats per empreses privades. Com per exemple l´Aigua i el clavegueram, la neteja viaria o la llar d´infants municipal.

5ª- Entenem que l´educació de 0 a 3 anys és bàsic en el desenvolupament infantil. Facilitar que que les famílies amb poc recursos tinguin accés a aquest servei, és un factor important de lluita contra l´exclusió social a la nostra vila. Per aquests motius proposem ampliar la línia de subvencions i ajuts a les famílies amb pocs recursos que vulguin inscriure als seus fills i filles a la llar d´infants municipal, com per exemple ampliar les reduccions de les tarifes fins un 50%.

6ª- L´educació hauria de ser un dret bàsic a tots els nivells. El patrimoni econòmic no hauria de ser el factor determinant per a que la joventut que vulgui estudiar ho pugui fer sense estar condicionada. Per aquests motius volem ajudar i recolzar aquest sector de la població, destinant una partida pressupostaria per la creació de beques municipals per recolzar la joventut que vulgui cursar estudis superiors i que per motius econòmics no ho pugui fer.

7ª- Estar  demostrat  que  la   posada  en  marxa  d´ horts   municipals  ajuda  a  fomentar   el  creixement   de l´autoestima, genera rutines a persones que no tenien res a fer, proporciona recursos alimentaris, fomenta les relacions humanes. Per aquest motius proposem destinar una partida pressupostaria per la creació i posada en marxa d´horts socials ecològics.



1 comentari:

  1. cal fer la separacio d, aigues pluvials de las residuals al clavegueram.... ja fa anys s, ha parlat el tema i mai s, ha fet.Quan plou puja pudor per les tuberias de desaigue....

    ResponElimina